Get good with horses

Get good with horses
Madelon van de Wouw

GGWH Accreditations:
♥ Advanced Natural Horsemanship (Groundwork)
♥ Trick Trainer
♥ Trailer Load-IN
Mijn naam is Madelon, samen met mijn vriend en mijn drie pony’s woon ik in Sint-Oedenrode.
Op dit moment ben ik werkzaam in de kinderopvang en studeer ik daarnaast aan de pabo.  

Op de foto’s ben ik te zien met Spirit. Met hem vind ik het geweldig om liberty, grondwerk en buitenritten te maken.
Met hem heb ik een hele weg afgelegd maar wat heeft die weg mij veel geleerd.
Van een pony die alles maar op de automatische piloot deed zonder aanwezig te zijn, is hij nu een pony die connectie zoekt,
duidelijke mening en zijn eigen persoonlijkheid laat zien.
Met Spirit werk ik toe naar de oefeningen van het grondwerk zoals het wijken in vrijheid te kunnen doen.
Onder het zadel train ik met hem op de verfijning van de neckrope.  

Mijn andere twee pony’s, Hanneke en Pip, zijn nog wat groener in het grondwerk en leid ik op dit moment verder op.

De wereld van het horsemanship heb ik mij grotendeels zelf eigen gemaakt met Spirit. Toen ik Zoë leerde kennen zijn mijn vaardigheden naar een nog hoger level gegroeid.

Een aantal jaar heb ik vrijwilligerswerk gedaan op een manege voor mensen met een hulpvraag. Hier heb ik al mogen proeven van het lesgeven en heb ik mijn rugzak kunnen vullen met prachtige ervaringen. Daar heb ik ook mijn diploma voor animal assisted coach behaald. Op dit moment volg ik met veel plezier mijn laatste jaar van de instructeursopleiding.

Wanneer ik lesgeef vind ik het belangrijk om te kijken naar wat jullie, als combinatie, nodig hebben. Op dat vlak geef ik je handvaten waardoor je zelf thuis er ook mee aan de slag kunt. Mijn doel is dat je weet wat je doet en waarom je doet wat je doet. Doordat je weet waarom je het doet, blijft de stof ook beter hangen. Ik kan niet wachten om anderen het gevoel te laten ervaren om een sterke band te hebben met je paard en samen een manier van communicatie te hebben!  

Mijn expertisegebieden zijn lesgeven aan kinderen, grondwerk en loswerk maar je kunt altijd bij mij terecht voor een verfrissende blik!  

Liefs,  

Madelon