Get good with horses

Get good with horses
Linda Fuchs

GGWH Accreditations:
♥ Basic Natural Horsemanship (Groundwork)
♥ Get good with Ponies Coach
Ik ben Linda Fuchs en kom uit Duitsland. Sinds 2010 woon ik in Nederland. Van kinds af aan heb ik een passie voor paarden. Mijn oom heeft paarden gefokt. Van hem heb ik geleerd van paarden te houden en niet alleen van paardrijden. Mijn eerste eigen paard die ik kreeg was een dravermerrie met de naam Mona. Met haar heb ik heel veel avonturen beleefd. Jaren later heb ik met een hele leuke trekpaardmerrie samengewerkt zij heette Wilma. Samen met haar heb ik Duitslands bosrijkste gebied (Taunus) leren kennen. Helaas kon ik Wilma niet mee nemen naar Nederland omdat ze niet van mij was

Sinds 2015 werk ik samen met mijn draver-ruin, Woody. Woody heeft 10 jaar lang internationaal gekoerst. In 2015 ging hij met pensioen en is hij bij mij terecht gekomen. Woody heb ik omgeschoold van een koerspaard naar een rijpaard. Mijn vriendin noemt hem altijd “Dressuurdraver Woody”. Die opleiding was een uitdaging omdat Woody heel veel moeite met zijn balans en coördinatie heeft gehad. Om hem hierin te helpen, heb ik in 2018 een opleiding als trainer voor Dualaktivierung, Equikinetic en Werken aan de hand (Equi Classic Work) gedaan. Naast deze hele goede trainingsmethodiek, wilde ik verder leren. Daarom ben ik in 2020 met mijn trainersopleiding bij de Get Good With Horses Academy begonnen. Mijn persoonlijke doel van deze opleiding was kennis maken met Horsemanship. Snel kwam ik erachter hoe waardevol deze training is. Ik had voor de Academy al een goede relatie met mijn paard, maar door deze respectvolle training is onze relatie enorm gegroeid. Bij Zoë heb ik geleerd de taal van het paard te gebruiken. Wij mensen willen met de paarden communiceren maar verwachten heel vaak, dat de paarden onze taal begrijpen. Maar het is juist andersom. Wij moeten de paardentaal leren. Paarden communiceren lichamelijk. Dat begint bijvoorbeeld met de kleinste oorbewegingen die wij alleen kunnen zien als we bewust naar ons paard kijken.

Ik wil me heel graag specialiseren in trailerladen en liberty en deze laatste ook graag willen combineren met de blauw gele elementen.

Paarden bewegen, mentaal, emotioneel en lichamelijk. Respectvol met elkaar omgaan, dat is dat wat ik wil en wat ik met de trainingsmethodiek van Zoë heb gevonden. Ik kijk ernaar uit om in toekomst mijn kennis middels lessen verder te kunnen geven. Elk paard heeft het verdient dat het begrepen wordt en wij zo met hen praten dat zij ons ook begrijpen.

Über mich
Ich bin Linda. Seit 2010 wohne ich in den Niederlanden. Pferde begleiten mich schon mein ganzes Leben. Seit 2015 bereicherte mein Traber Woody mein Leben. Nachdem er von seinem früheren Besitzer in Rente geschickt wurde, kam er zu mir und wurde zum Reitpferd umgeschult. Dies war eine echte Herausforderung. Woody ist hypermobiel und dadurch ist es für ihn sehr schwierig seine Balance zu finden. Seit 2018 bin ich Trainer für Dualaktivierung. Da ich auch gerne Horsemanship kennenlernen wollte, habe ich in 2020 die dreijährige Ausbildung zum Get Good With Horses Trainer angefangen. In dieser Ausbildung möchte ich mich auf dem Gebiet Verladetraining und Freiarbeit spezialisieren und freue mich mein Wissen in Zukunft weitergeben zu können.